Site icon TechCrew

Facebook vytvoril novú kartu

facebook-ma-na-krku-dalsi-skandal

Isto sme si už všetci zvykli na klasický výzor Facebooku, ktorý prináša ikonky ako sú DOMOV, WATCH, MARKETPLACE,  GAMING a notifikácie. Facebook sa rozhodol, že prinesie aj niečo nové čo by vás mohlo potešiť v podobe informáčného kanálu.

Facebook v spolupráci s médiami prináša niečo, čo by mohlo priniesť nové informácie bežným užívateľom v podobe nového informačného kanálu. Tento informačný kanál, by mal byť zatiaľ len testovaný v Spojených Štátoch.

Totiž spoločnosť Facebook sa rozhodla konať voči nepravým správam, a preto sa bude snažiť šíriť už len dôveryhodné správy medzi ľudí. Podľa Facebooku by sa malo jednať rozhodne o vyhradený Info kanál, ktorý by mal obsahovať len skutočne preverené zdroje.

Ako by to malo byť s umiestnením v aplikácií Facebook?

Nová sekcia by sa mala v aplikácii zobraziť ako karta, ktorá používateľom vyfiltruje najnovšie správy podľa jeho vlastných preferencií a záujmov. Nemusíte sa báť žeby vás to nejako začalo obmedzovať v tom čo chcete pozerať, preto budú k dispozícii kategórie ako zábava, zdravie, veda, technika, podnikanie a šport.

Podľa nám dostupných informácií sa Facebook rozhodol spolupracovať, preto s médiami, lebo sa obávali toho, že umelá inteligencia nemusí v tomto smere správne fungovať. Informačný kanál bude skutočne povolovať len obsah z overených zdrojov.

Budem musieť za to platiť?

Pre nás ako užívateľov bude existovať možnosť, ktorou si budete môcť prepojiť svoj účet s predplatným u daných médií, tzn sa tým pre vás zhromaždia všetky spravodajské zdroje.

Exit mobile version