TechCrew

Výsuvný Xiaomi fotoaparát v smartfóne?

Nové výsuvné fotoaparáty od Xiaomi v smartfóne?

Značka Xiaomi sa snaží priniesť neustále novinky, ktoré vždy budú chcieť predčiť ostatných. Po novom je už jasné, že sa pokúša vyvinúť inovovanú technológiu, ktorá by umožnila majiteľom smartfónov mať výsuvné fotoaparáty.

Tak ako kedysi vznikla myšlienka od spoločnosti Samsung vytvoriť telefón, ktorý bude akousi náhradou aj foťáku, tak dnes sa tento sen začína opäť stávať realitou. Po neslávnom modely Samsung Galaxy S4 Zoom, sa po novom snaží firma Xiaomi vyvinúť inovatívnejším spôsobom novú technológiu, ktorá by priniesla nové možnosti fotenia.

Táto inoovaná novinka by tým pádom mohla priniesť fotografie, o akých sa nám ani nesnívalo, pretože by možno konečne samotný smartfón nahradil plnohodnotnú zrkadlovku, ktorú síce dnes si už nemusíme brať so sebou, avšak pri horších svetelných podmienkach sa bez nej nezaobídeme. Vráťme sa k tomu Zoom od Samsung. Ako si všimnete na fotografii, tak tento trend sa nikdy nestal trendom z prozaického hľadiska. Tým boli práve rozmery.

Samsung Galaxy S4 Zoom!
Samsung Galaxy S4 Zoom!

Avšak firma Xiaomi, chce byť opäť o krok pred všetkými ostatnými, tak po novom na konferencii Mi Developer Conference (MIDC 2020) predstavili nižšie vo videu nový kompaktný koncept výsuvného objektívu pre smartfónu. Tento typ by dokonca nemal ani zväčšiť telo zariadenia.

Každopádne Xiaomi vyvíja opäť raz túto technológiu kvôli tomu, aby priniesli väčšiu stabilizáciu obrazu, ako aj sa zvýšila ostrosť fotografií.

 

Uvidíme teda, ako sa s tým Xiaomi vyhrá a čo prinesie časom za smartfón.

Zdroj: Xiaomi

Exit mobile version